Asa cum ne-am obisnuit, pe final de an ne intrebam cu totii ce ne va astepta in perioada imediat urmatoare. Ne intrebam ce schimbari va aduce noul an, atat in general, cat si in ceea ce priveste posibilitatea de optimizare SEO. In mare SEO 2017 va pastra aceleasi linii directoare ca pana acum, inclinandu-se cu preponderenta catre urmatoarele aspecte deosebit de importante, despre care vom discuta in cele ce urmeaza.
Continutul clar, concis, unic si interesant, ramane o constanta de baza in ceea ce tine de optimizare SEO 2017. Scrierea unor articole de continut cu relevanta pentru cititori, bine documentate si captivante, este la acest moment o sursa sigura de trafic si implicit un pas inainte in vederea accederii catre cele mai inalte pozitii ale clasamentului Google. Se marseaza din ce in ce mai mult pe utilitatea articolelor de continut de peste 500 de cuvinte, care sa contina in mod rational cuvintele cheie specifice activitatii pentru care scriem. Densitatea cuvintelor cheie poate varia, insa este indicat ca aceasta sa respecte proportiile articolelor realizate, astfel incat sa nu existe discrepante la nivel de intelegere a textului de catre utilizatori. Este indicat sa facem o verificare a acestor articole de continut, atat sub aspect general, cat si in ceea ce priveste densitatea cuvintelor cheie, folosind un program specializat, care sa ne redea rezultatele corecte ale analizei noastre, in baza careia sa putem remedia eventualele probleme. Continutul este poarta cea mai accesibila spre obtinerea de trafic organic, drept pentru care caracteristicile sale despre care am scris deja aici, trebuie respectate in totalitate. Spunem in continuare si in 2017 un NU hotarat copierii de continut, indreptandu-ne spre creativitate sau spre un content writer cu experienta, daca inspiratia nu este punctul nostru forte.
Un alt lucru la fel de interesant si de important in ceea ce priveste segmnentul de optimizare SEO 2017, dar si promovarea in mod particular, tine de grija fata de afisarea site-urilor noastre pe dispozitive mobile. Ni s-a intamplat deseori sa venim in contact cu companii ale caror site-uri aratau absolut exceptional la afisarea pe ecrane mari, insa care prezentau erori atunci cand venea vorba despre afisarea pe dispozitive mobile. Ei bine, am mai discutat despre acest lucru, optimizarea continutului pentru dispozitive mobile este un adevarat must have, deoarece un potential client sau un simplu utilizator interesat de produsele noastre nu va avea rabdare sa scotoceasca printr-un site ale carui categorii nu sunt disponibile intr-o varianta organizata, clara si concisa. Sa nu uitam faptul ca acest caracter al mobilitatii dispozitivelor schimba oarecum criteriile de cautare, in sensul ca daca acum cativa ani intervalul de cautare se situa undeva la mijlocul unei zile, astazi si in viitor vom constata faptul ca din ce in ce mai multe persoane vor alege cautarea in intervale cat mai diverse, din confortul caminului, in fata televizorului sau in pat, sau chiar pe drumul spre serviciu, ori la intoarcere. Este bine sa acordam atentia cuvenita acestui lucru, deoarece optimizarea paginilor noastre pentru dispozitive mobile ne poate aduce un plus de trafic si, de ce nu, si de noi clienti (mai multe detalii pot fi gasite aici).
Un rol important pentru optimizarea site-urilor in 2017 il vor juca si cuvintele cheie. Alegerea lor, dar si utilizarea acestora, vor avea la baza reglementarile Google. Aici este totusi nevoie de ajutorul specialistilor, cei care iti pot indica acele sintagme sau cuvinte cheie care au relevanta cea mai mare pentru activitatea ta, astfel incat tu sa le poti folosi in vederea promovarii. Cuvintele cheie sunt utilizate atat in ceea ce priveste promovarea prin SEO, cat si in ceea ce priveste promovarea platita Google Adwords. In ambele situatii este nevoie sa analizam temeinic activitatea pe care o desfasuram, astfel incat sa putem alege cele mai bune expresii, in baza carora site-urile noastre sa poata ocupa o pozitie cat mai buna in clasamentul Google.
Respectarea cerintelor Google si folosirea unor tehnici permise de optimizare reprezinta de fapt calea cea mai sigura spre a deveni cat mai vizibili. In fiecare an, sau mai bine spus la finalul fiecarui an, toata lumea se intreaba daca nu cumva SEO nu va mai exista. Nu, in mod clar acest lucru nu se va intampla. SEO ramane pe pozitii si in anul 2017 si in acest context si noi ar trebui sa fim cat mai bine pregatiti, indiferent de schimbarile ce urmeaza sa apara. Daca avem stabilita o structura bine definita a site-ului, cu cuvinte cheie clare, cu un nivel superior de optimizare, cu anumite campanii de promovare in desfasurare si continut in permanenta actualizat, atunci nu ar trebui sa avem nicio problema in ceea ce priveste infruntarea privelistii noului an.