Oricine are nevoie de o promovare eficienta a afacerii sale, mai ales atunci cand vine vorba despre mediul online. Cautam asadar in permanenta solutiile cele mai potrivite pentru a fi cat mai vizibili publicului caruia ne adresam, iar acestea se afla de cele mai multe ori mai aproape decat am crede. Fireste ca pentru aceasta trebuie sa analizam foarte bine situatia site-urilor pe care le detinem, astfel incat sa ne facem o idee cat mai realista in ceea ce priveste telurile pe care le avem, dar si finalitatea acestora.
Inainte de a face o promovare propriu-zisa a produselor si a serviciilor noastre este important sa luam in calcul cativa factori care pot influenta in mod decisiv rezultatul final. Trebuie sa intelegem ca piata de produse este astazi foarte varianta, si la fel de variate sunt si situatiile in care ne putem noi gasi, ca si actuali antreprenori. Tocmai de aceea trebuie sa ne punem cateva intrebari, ale caror raspunsuri ne vor edifica si ne vor ajuta sa obtinem rezultate cat mai bune, concretizate prin trafic organic si un volum crescut de vanzari.
Prima intrebare pe care ar trebui sa ne-o adresam este cea care vizeaza nivelul de cunoastere al produselor si serviciilor pe care le oferim. Cate persoane cunosc cu adevarat ceea ce facem? Cati utilizatori de internet stiu ce presupune munca noastra? Si noi ne-am intrebat acelasi lucru in ceea ce priveste domeniul SEO, cati antreprenori cunosc informatii despre promovarea de acest tip? Acest lucru este foarte important deoarece nu ne putem astepta la rezultate cata vreme publicul caruia ne adresam nu cunoaste nici macar minimul despre ceea ce facem. In unele cazuri este usor de intuit domeniul de activitate al unui producator, iar acest lucru se datoreaza numelui (de exemplu: decoratiuni handmade, tehnician unghii false, etc), insa chiar si in acest context credem ca este foarte important ca mai inainte de orice trebuie sa avem in vedere promovarea unor informatii care sa transmita cate ceva din ceea ce inseamna domeniul nostru de activitate.
In cazul in care publicul deja stie ce reprezinta produsul sau serviciul pe care il oferim, atunci lucrurile se simplifica oarecum, insa urmatorul pas este acela de a ne delimita de restul competitorilor. Da, publicul tinta ar putea cunoaste produsele, insa de cele mai multe ori se intampla sa le cunoasca pe cele ale competitiei, iar in acel caz problema se pune la nivel de a iesi in fata prin ceva, de a capta atentia persoanelor interesate de ceea ce facem. O regula de aur este aceea de a nu te folosi de ceea ce face gresit competitia, pentru a iesi tu in fata. Este indicat ca fiecare antreprenor in parte sa isi promoveze afacerea prin produsele sau serviciile extrem de calitative si nicidecum prin greselile celor care activeaza in acelasi segment de activitate ca si ei. O data identificate lucrurile pentru care noi suntem mai buni decat competitorii nostri, atunci putem merge mai departe spre o promovare bazata pe campanii si anunturi, care sa aduca traficul pe care il doreste toata lumea.
Fiecare aspect al activitatii noastre este important si trebuie sa manifestam o atentie deosebita la fiecare factor in parte care ar putea influenta dezvoltarea afacerii noastre. Cunoasterea publicului si a interesului fata de produsele noastre, nivelul cunostintelor celor care folosesc internetul pentru a cauta diverse informatii, postarea unor anunturi pe grupuri de interes, structurarea informatiei strict pentru publicul targetat, toate acestea sunt de fapt piese din puzzle-ul gigant care inseamna de fapt promovarea de tip SEO, alaturi de gasirea cuvintelor cheie si de optimizarea continutului pentru motoarele de cautare si implicit pentru utilizatori.