Stilul meu vestimentar- de la o diagrama seismică la o peliculă de film

Vin sărbătorile și o dată cu ele se apropie și nevoia de a cumpăra articole vestimentare pentru evenimentele ce urmează să vină. E prilej de bilanț în garderobă: ce păstrez, ce arunc, ce mai cumpăr? Vine momentul în care te gândești la viitor: Ce voi purta la petrecerea de final de an? La serbarea celui mic? Dar la cina de Crăciun?  Oare mi se potrivește? Oare s-ar așeza bine pe mine?  Dacă încă nu te-ai hotărât, eu am the ANSWEAR  pentru tine!  Hai să discutăm puțin despre alegeri vestimentare și despre cum să găsești ceva pe stilul tău.

Oferta magazinelor- liberul arbitru!

Nu ai cum să nu iubești perioada aceasta din an, pentru că e momentul în care apar cele mai bune oferte din punct de vedere vestimentar. Bazate și pe tendințele caselor de modă, marile magazine oferă articole vestimentare adaptate stilului tău. Iar dacă încă nu ai unul, ele te pot ajuta să încropești unul după bugetul și dorința ta. Magazinele online aduc marele beneficiu de a-ți lăsa ție liberul arbitru în ceea ce privește alegerea. Firește, poți vedea modele, combinații, însă ele sunt trasate ca linii directoare și nicidecum ca un tipar care trebuie musai urmat.

ANSWEAR.ro este dressingul tău din care alegi produse 100% originale pe care le probezi acasă, în faţa oglinzii şi din care păstrezi doar ceea ce ţi se potriveşte.

Ce este de fapt stilul (tău)?

În cei 35 de ani am avut ocazia să văd multe trenduri apărând și dispărând. Unele tendințe au rămas, precum linia clasică a paltoanelor fine sau naturalețea rochiilor de vară, iar unele au înviat tendințe mai vechi cu materiale moderne, performante și confortabile. Pe unele stiluri le-am acceptat și încercat, pe altele le-am negat cu desăvârșire. Stilul meu însă a însemnat dorința de a purta ce îmi place, alegând din online tendințele care mi se potrivesc. Firește însă, nu a fost dintotdeauna așa…

Din lipsă de bani am făcut multe compromisuri pentru stilul meu

 „Îmbracă-te prost şi vor ţine minte rochia. Îmbracă-te impecabil şi vor ţine minte femeia.”- Coco Chanel

Dacă m-aș întoarce în timp m-aș vedea cu ochii minții de acum și-aș trăi un amalgam de sentimente. Dacă m-aș întoarce în timp i-aș spune tinerei care-și numără ultimii bani în fața tarabei cu adidași damă  că viața ei socială nu atârnă de tendințele modei. Dacă m-aș întoarce în timp i-aș spune Monei adolescente că îi apreciez alegerile, însă că nu e cazul să exagereze doar pentru a fi pe plac unuia sau altuia. Dacă m-aș întoarce în timp i-aș spune Monei din tinerețe că azi poate purta orice îi place, fără să îi dicteze cineva cum să se îmbrace. Și că va avea pielea plină de tatuaje, iar acestea o vor face unică, indiferent ce ținută ar adopta.

Călătorind în timp îmi văd, rând pe rând, alegerile vestimentare făcute. E început de liceu și deși vreau să semăn cu Thalia, idolul adolescentelor de atunci, par că sunt scoasă mai mult din videoclipurile cu gangsteri ale lui Coolio. Era moda blugilor evazați și a pantofilor cu platformă, a bluzelor mulate cu umeri goi. Eu pe de altă parte purtam o pereche de blugi drepți, pe care îi străpunsesem cu acul de nenumărate ori și tot de atâtea ori îi descususem, pentru că nu mă mulțumea rezultatul. Îi micșorasem și pe interiorul coapselor, și pe exteriorul piciorului, astfel încât ajunsesem să nu mai pot intra deloc în ei. Bluzele mulate din videoclipurile starurilor urmărite însemnau deseori pulovere tricotate, largi și cam groase.

A venit mai apoi moda rochițelor elastice, a topurilor scurte, cu paiete și a pantalonilor evazați colorați. Le-am bifat pe toate. Mai târziu, influențată de colegele de liceu (32 la număr!!) am descoperit că pot merge la școală cu o geantă de umăr, pentru că ghiozdanul nu se potrivea la tocuri. Așa am ales să combin culori de genți și încălțăminte damă care ar fi dat pe spate orice designer. Privind cu ochii de acum, l-ar fi dat pe spate de tot, la ce alegeri făceam.

Nu aveam mai niciodată bani pentru haine de top, de firmă, așa cum aveau celelalte colege. Așa că trebuia să improvizez, să fac ceva care să mă aducă și pe mine în centrul atenției.

Sursa foto: arhiva personală

O soluție bună pentru mine a părut la acel moment să iau hainele mamei din tinerețe și să le modific după stilul meu. Mi s-a părut avantajos faptul că vorbeam de haine care se păstraseră foarte bine, în ciuda vremii, care erau realizate din materiale calitative. Singura problemă era croiala, care nu se potrivea cu ce voiam eu. Asta se traducea cel mai adesea prin lungimea fustelor sau a rochiilor, care la acel moment abia dacă depășeau lungimea unei palme, sub fund. Purtam cercei mari și accesorii care în general nu se prea potriveau, dar îmi plăceau.

Mergând mai departe în timp mă văd în facultate, în vremea în care am descoperit că stilul elegant mi se potrivea cel mai bine atunci. Îmi aminteam de mama, mereu elegantă, fabuloasă în a ei rochie verde smarald, cu pantofi eleganți. Așa că am avut o perioadă mare de timp în care m-am îmbrăcat doar elegant, indiferent care era tendința pe atunci.

Sursa foto: Arhiva personală

Mai târziu, spre început de masterat, datorită pasiunii pentru rock, stilul meu ajunge-n penumbră. Încep să îmbrac mult negru, pentru că am eu ideea că aș fi prea grasă pentru a mă îmbrăca colorat. Mutarea în București aduce și ea o schimbare de stil, deoarece aici cunosc libertatea. Influențele sunt multiple, de la oameni de rând la vitrine de magazine fizice sau online. Capitala e locul în care văd că de fapt lumea se îmbracă cum vrea și nu neapărat după cum dictează casele de modă. Aici am văzut pentru prima dată combinația extremă pentru mine la acel moment, de teneși și fustă. Și culmea e că arăta chiar bine! Stilul meu se schimbă din nou. Devin îndrăzneață și încep să asociez culori și texturi diverse.

Stilul meu vestimentar- de la o diagrama seismică la o peliculă de film

De la paiete la rochii tricotate, de la culori tari la pasteluri, abia acum, de când sunt mamă, am ajuns să descopăr cu adevărat stilul meu. Iar stilul meu înseamnă să port ce vreau, când vreau, fără să dau doi bani pe părerea celor din jur. Stilul meu este astăzi o combinație între articolele vestimentare de care mă îndrăgostesc de la prima privire. Ba aș spune că stilul meu se numește independent, pentru că nu depinde de nimic altceva decât de gusturile mele. Am îndrăznit să port haine mulate în sarcină, fără să mă întreb dacă e musai la modă sau dacă place cuiva. Am început să port bocanci rock la rochițe și să nu mă mai întreb dacă pentru modul acesta de purtare au fost destinate ele. Am început să mizez pe accesorii care să schimbe total felul în care arată o ținută: eșarfele sunt nelipsite, gențile sunt colorate, ceasul e la locul său. Și tatuajele, da, chiar și ele fac astăzi parte din stilul meu.

Sursa foto: Answear.ro 1. Palton Venus5- Mango 2. Rochie Answear 3. Pantaloni Adidas 4. Originals Salopetă DKNY

Influențele stilului meu

La stilul vestimentar de astăzi am ajuns dorindu-mi să fiu unică. Permiteți-mi să cred că am reușit. Influența majoră spre definirea stilului meu? Tatuajele. Blamate de unii, apreciate de ceilalți, eu ajung să cred totuși că gunoiul unuia e comoara celuilalt. Tatuajele mă fac astăzi să port lucruri departe de anost. Mă determină să arunc cu pensula și un pic de culoare peste trupul desenat cu povești. Tatuajele m-au făcut să îmi dezvelesc umerii și mâinile, pentru că tatuajele mele au o istorie de arătat. Pe mâna dreaptă am o peliculă de film care se rotește pe mână și-n fiecare cerc format e un moment din viață. O tocă cu o diplomă, un ceainic superb din care curge cafea, o chitară electrică, 2 verighete și o mamă cu un bebeluș, ambii stilizați. Pe mâna stângă o zână din a cărei baghetă ies note muzicale și doi băieței, propriul desen, care semnifică cei doi copii ai mei. Tatuajele mele au o poveste și-atunci cum aș putea eu să o acopăr cu haine anoste? Când hainele de fapt ar trebui să conlucreze cu tatuajele pentru un stil perfect? Ca un monolit.

Sursa foto: arhiva personală

Tips pentru persoanele tatuate: nu vă feriți să vă ascundeți tatuajele! Nu există nicio regulă care să spună că acestea nu se potrivesc unei anumite ținute. Din contră chiar, am văzut femei care împacă foarte bine clasica little black dress cu tatuajele, dar și o ținută casual. Am văzut bărbați a căror tatuaje se iveau de sub cămășile albe de birou, la fel de fain precum s-ar vedea în lumina tainică a apusului pe malul mării. Stilul e unic, iar el e influențat de unicitatea fiecăruia. Tatuajele sunt unice, intuiți atunci numitorul comun?

Sursa foto: Answear.ro 1. ONLY & SONS – CAMASA 2. S. OLIVER – CAMASA 3. S. OLIVER – CAMASA

Cine/ ce ne influențează stilul?

Anturajul, mai ales în cazul fetelor care expun adevărate showuri de modă, colega de serviciu la care ai văzut acel poncho care credeai că nu ți se va potrivi, magazinele de haine care propun combinații din cele mai diverse, preferințele personale, televiziunea, etc, toate acestea contribuie treptat la formarea unui stil. Depinde foarte mult ce alegi să urmărești, pe cine și mai ales contează felul în care disociezi tu informația.

Stilul meu a fost influențat de multe aspecte: câteva kilograme în plus în adolescență, dorința de a mă simți acceptată în grup, nevoia de a fi pe plac, dorința de a fi populară, nevoie de a beneficia de lucruri de calitate, vederea unor persoane cu aceeași conformație fizică precum a mea, cărora le stătea chiar bine cu anumite articole. Toate acestea au condus către felul în care mă îmbrac astăzi.

Stilul meu de astăzi îmbracă forma mulțumirii. Pentru că în final vreau să fiu mulțumită de alegerea mea, nu să cumpăr ce se cumpără. Din când în când da, îmi doresc să încerc și altceva și o fac tocmai pentru a-mi satisface nevoia de a vedea dacă ceea ce aleg s-ar putea integra în ceea ce se numește stilul meu actual.

În final, singura influență în definirea stilului meu vestimentar este imboldul pe care îl simt când un anumit articol vestimentar trebuie să fie al meu, pentru că mă strigă, vibrez.

Articol realizat pentru proba nr. 12 SuperBlog- Evoluția stilului vestimentar. Sponsor: Answear.ro

 

 

Comments are closed.

Hai pe messenger!
Loading...