Fără mască, dar plină de FARMEC!
Duminică, ora 2:00. Cel mic e răcit, îmi doarme în brațe. De fapt toți din casă sunt răciți, mai puțin eu. M-am uitat pe geam și am văzut că a venit un soi de iarnă. Ciudată, înfrigurată, cu câțiva fulgi răzleți. Asta e iarnă, sau doar o toamnă cu mască de carnaval? Îmi e frig, simt că mă ia o ușoară răceală, e clar că sistemul meu imunitar e slăbit.
M-am privit în oglindă și m-am văzut mai obosită decât de obicei. Tenul meu strălucitor ca o zi de vară, părea ușor uscat, iar pielea parcă mă strângea. Buzele crăpaseră ușor de la vântul iernii, dar pentru ele aveam crema de gălbenele la îndemână. S-a dus vara, așa că gata cu măștile pe bază de fructe și legume, de acum acestea din urmă vor fi consumate ca atare strict pentru imunitate. A venit iarna, iar pentru ten scot artileria grea și anume produsele Gerovital Plant.
De ce Gerovital Plant?
Nu știu eu multe despre genetică și biologie, însă știu când pielea mea are nevoie de ajutor. Așa că în loc să folosesc o mască cu efect temporar, prefer să folosesc un produs 100% românesc, cu ingrediente de origine naturală care curăță, hidratează și oxigenează tenul în fiecare zi. Dacă am grijă de imunitatea corpului meu cu ceai, miere și lămâie, dar și cu multe fructe și legume, de ce nu aș alege ce este mai bun și pentru microbiomul pielii mele?
Voi știți ce este microbiomul pielii?
Stați liniștiți, nici eu nu știam, dar am aflat despre el o dată cu redescoperirea produselor Gerovital Plant, mai exact a celor cu Complexul Poliplant Microbiom Protect.
Microbiomul reprezintă un scut viu, care ajută pielea să râmână sănătoasă. Pe înțelesul tuturor, pe piele trăiesc milioane de bacterii, în general bune, care apără pielea de intruși, sau de bacteriile rele. Ca o floră a tenului.
Când apare frigul apar și problemele. Neprotejată de o cremă hidratantă, pielea începe să se usuce și să crape, iar aceste mici leziuni sunt exact genul de breșe propice pentru bacterii și microbi. Îngrijirea trebuie să înceapă înainte de apariția problemelor, protejând astfel microbiomul pielii, iar dacă nu ai timpul necesar pentru asta, uite cum procedez eu.
Curățarea feței este pentru mine foarte importantă, așa că folosesc apa micelară Microbiom Protect, care are rolul de a curăța nu doar machiajul zilnic, ci și sebumul și impuritățile ce se adună peste zi. Nu credeți? Faceți atunci un simplu test cu o dischetă demachiantă și apă micelară.
Deși tânără în suflet, vârsta totuși își spune cuvântul asupra tenului. De aceea includ în rutina mea și o cremă anti-rid, dar nu una oarecare, ci una cu factor de protecție solară- crema antirid Microbiom Protect SPF 15. Știu ce vreți să întrebați. SPF, iarna, când nu e soare? Chiar și iarna ne confruntăm cu o influență mare a razelor ultraviolete, care produc îmbătrânirea tenului, așa că acesta are nevoie de protecție adecvată.
Cremă Anticearcăn Antirid Microbiom Protect- pentru că nu e totul să îngrijești doar tenul, ci și pielea din jurul ochilor. Cearcănele și ridurile din jurul ochilor pot fi diminuate și nu mascate, dar pentru aceasta trebuie produsele potrivite.
Jos măștile, e timpul pentru naturalețe cu Gerovital Plant Microbiom Protect!
Îmi place naturalețea, drept pentru care am căutat beneficiile produselor care au la bază ingrediente de origine naturală care să îmi ajute tenul să se regenereze singur. Știu că tendința e deseori aceea de a încerca să acoperi problemele tenului cu măști sau machiaj (alte măști). Iarna tendința de uscare a tenului este mai mare, iar din acest motiv e nevoie de hidratare și din exterior, nu doar din interior. În plus, un ten uscat pare mai bătrân, iar ridurile sunt accentuate. De aceea este necesară o rutină Gerovital, încă dinainte de a apărea problemele.
De ce produse cu ingrediente de origine naturală pentru piele și nu chiar produsele naturale?
Uneori e o idee bună să aplici iarna o mască cu ulei de măsline, miere sau banane. Dar nu permanent. E mai util să folosești pentru rutina zilnică produse special creat pentru tenul tău. De ce spun că nu e în regulă să folosești măști ca rutină?
Exemplu: multe măști homemade au la bază lămâia (amestecată cu miere, ulei de măsline sau avocado), îm ideea că ne curăță pielea. Lămâia este astringentă, știți ce poate face ea unui ten care suferă deja de agresiunea frigului? Sau dacă ai tenul gras, iar tu pui ulei de măsline din belșug în masca ta homemade, s-ar putea să ai o mască 100% naturală, dar vei avea rezultatul dorit? În plus, multe măști sunt făcute ”la ochi” și păstrate în caserole. Știți cât de repede oxidează un fruct? De ce aș pune pe fața mea o mască din care nu știu cantitatea reală de ingrediente folosită și care în plus, în urma oxidării, își pierde proprietățile?
La polul opus, produsele cosmetice cu ingrediente de origine naturală respectă proporții rezonabile de ingrediente și sunt atent verificate în laboratoare, tocmai pentru a răspunde fiecărui tip de ten. În plus, produsele cu ingrediente de origine naturală sunt create de către specialiști care studiază MICROBIOMUL pielii și care adaugă cantitatea potrivită de conservant, astfel încât produsul să reziste mai mult. Cumpărăm fructe și legume care poate au fost stropite cu pesticide, și le credem naturale, în detrimentul unor produse cosmetice pe bază de produse naturale testate și verificate. Înțelegeți ironia? Cei 91% natural nu înseamnă că restul de 9% sunt compuși chimici (răi), mai ales dacă ne gândim că până și apa are o formulă chimică…
Măștile sunt bune din când în când pentru un plus de strălucire, sunt bune sub formă de machiaj, când vrei să arăți bine, sunt bune pentru carnavalul de la Veneția… Iarna însă, măștile jos, pentru că acum e momentul pentru Gerovital Plant Microbiom Protect!
Articol realizat pentru proba nr. 25 SuperBlog- Invocă puterea naturii. Sponsor- Farmec.ro