Ce bine ar fi prins un mouse de gaming în ”lupta cu grecii”!

Era o dimineață rece de noiembrie când Marian s-a hotărât să vină să stea la noi pentru câteva zile. Să stea e impropriu spus, pentru că majoritar își petrece timpul jucând shootere cu soțul meu, sau scrolând prin news feed-ul rețelelor sociale. Înfrigurat în Gara de Nord, încerca să se adăpostească de marea de oameni care cobora din tren. Nu a trebuit să aștepte mult, pentru că soțul l-a preluat, și-au făcut repede un selfie și au plecat cu un taxi chemat de pe telefon cu o aplicație mobilă. La 6:15 văd printre aburi de cafea  mesajul sotului, însoțit de poza cu cei doi:

“Pasărea a părăsit cuibul. Recepție! Repet. Pasărea a părăsit cuibul. Terminat!”

M-am obișnuit cu limbajul codat al soțului. E jucător înrăit de shootere, Sniper Fury type. Genul care nu stă cu Bazooka în bază ci iese la bătaie, cu tupeu. Genul care e atent și se dedică jocului, dar care apreciază și efortul tehnologic și de design al acestuia.

Pe de altă parte, pe Marian îl cunosc de…11 ani cred. E un fel de my best friend forever, varianta masculină. O să râdeți dar îl cunosc de când jucam amândoi același joc online, un joc cu pirați, o aventură fantastică pe mare, cu bărci care creșteau în nivel și participau la probe și războaie. Eram amândoi cam același nivel la bărcuțe. Creșteam greu, nu aveam resurse prea multe, nici în joc și nici resurse de gameri. În plus, acum 11 ani nu era ca acum, să ai tehnologia la tine acasă. Dar cred că de pe atunci începeam noi să ne formatăm viața.

Pe atunci nu aveam noi, ca acum, o mulțime de accesorii laptop care să transforme viața, cu utilitate și distracție, într-o oază de confort. Aveam atunci un mouse prăpădit, cu luminițe și fir, de care mă împiedicam mai mereu, care mai avea puțin și își dădea obștescul sfârșit în timp ce ne băteam cu grecii pe mare, pe când acum am unul ergonomic, de firmă, care mă ajută să mă bucur de confort. Să nu mă doară mâna dacă vreodată mă voi reapuca de căutat greci pe sub Tortuga, sau de făcut pergamente grele, cu nume de dragoni chinezești. Să nu am niciun disconfort atunci când lucrez (și o da, chiar lucrez!), să fiu relaxată și să mă bucur de o adevărată experiență de utilizare. Eheee, cât de mult ar fi contat un mouse de gaming în bătălia cu grecii! Și-un scaun de gaming. O tastatură… Stiți, ca un kit de supraviețuire pentru gaming.

Ideea mea de kit de supraviețuire pentru gameri- Sursa foto: Spacer.ro

De la Team Speaker la căști Spacer cu microfon

Pe atunci era puțin cunoscut conceptul de gaming, dar acum sunt scaune de gaming speciale, care să te ajute să fii cat mai implicat în joc. Acum există fel de fel de accesorii laptop pe când atunci tot ce aveam era un PC cu o unitate mereu zgomotoasă, un ecran prăfuit și o tastatură pe lângă nelipsitul mouse. Când s-a mai dezvoltat jocul și am început să ducem războaie, să cucerim hărți, abia atunci ne-am cumpărat cu toții (toată ghilda) căști cu microfon ca să auzim comenzile de război pe TS (Team Speaker).

Știu, e ciudat să vezi o fată plecând la război, ascultând coordonate în căști, divulgând poziții inamice și trăgând cu muniție (concavă sau de elită, cu harpoane sau lanț) în tot ce mișca prin hărțile grecești, dar la acel moment eram destul de implicată în gaming. Nevoia de tehnologie se resimțea de atunci. Astăzi lucrez și sunt full time mom. Am predat ștafeta gamingului, în timp ce evoluția mea a necesitat alte tehnologii. Acum simt nevoia de a avea o cameră foto bună la smartphone, pentru a face poze reușite pentru blog, am nevoie de accesorii smartphone tocmai pentru a proteja ceea ce am deja. Am nevoie de un cooler care să îmi domolească laptopul când ideile ard. Am nevoie de un scaun care să mă susțină când orele lungi în fața laptopului își pun amprenta pe corpul meu.

Pentru ce aș fi vrut kitul de supraviețuire al gamerului- Sursa foto: arhivă personală

Uitându-mă în urmă constat schimbarea pe care o aduce tehnologia. Deși părea greu de crezut, totul a evoluat într-un ritm amețitor, cum poate nu credeam că se va întâmpla. Nu mai folosim TS, dar avem posibilitatea de a face o conferință cu ajutorul smartphone-ului și a aplicațiilor dedicate. Ce conferință? Videoconferință chiar. Aportul tehnologiei este imens, mai ales în comunicare. Și nu numai.

E normal să fac o paralelă între ce fel de jucător e soțul și ce jucător eram eu. Tastatură de calitate, componente PC dedicate, cooling pad pentru când intră laptopul în fury mode, mousepad de calitate, pentru o mai bună alunecare a mouse-ului în joc. Divină experiență! Să vă mai zic că e înnebunit după sunet și că a căutat cele mai bune boxe pentru a reda întocmai sunetele din joc sau muzica favorită? În mod cert, el e mai pasionat de tehnologie decât sunt eu, pentru că el e cel care îmi mai recomandă din când în când magazine specializate de gadgeturi, accesorii smartphone sau accesorii PC, precum Spacer.ro. Eu nu sunt în stare să aleg un cooler, el știe care sunt cele mai bune scaune gaming sau componente IT. Ca să înțelegeți mai bine, eu am fost cea care acum câțiva ani, când vecinilor de la etajul superior le-a căzut cablul de net în fața balconului nostru, i-am spus soțului să aducă cuțitul, că am găsit sârmă de rufe.

Nu mai sunt omul care ar putea trăi fără tehnologie

E și normal să spun asta pentru că primul lucru pe care îl fac dimineața e acela de a verifica telefonul. Mailuri, notificări, discuții, Google Analitycs, clienți care, ca și mine, au mai mult timp liber noaptea… Pasul următor e cafeaua, pe care deși o prefer la ibric, o mai fac câteodată și la espressor. Mai mult, dacă gătesc, mă bucur adesea că am ales tehnologia și în acest sens, pentru că un multicooker mă ajută enorm să-mi adun familia la aceeași masă, mai ales că vorbim de 3 băieți.

Credeați că peripluul meu tehnologic se încheie aici? Ei bine nu, pentru că telefonul, devenit cumva o extensie permanentă a mâinii, mă urmează oriunde. Plăți cu telefonul, plăți bancare din aplicații dedicate, verificarea unor coduri QR, verificarea mailului, a mesageriei instant, a noutăților zilnice, totul se face doar cu el. Cu smartphone-ul. Să mai zic de poze? Ei bine da, aportul tehnologic e imens aici, dovadă fiind claritatea imaginilor și definirea lor. Firește, să nu uităm că astăzi avem atâtea accesorii smartphone care ne fac viața mai ușoară, dar și mai plăcută, încât ne-ar fi tare greu să ne închipuim viața fără ele.

Casa noastră chiar ar fi anostă fără tehnologie. Da, vine la pachet cu o oarecare dependență, dar rațional vorbind, avem nevoie de ea. Televizor, boxe, tablete, telefoane, laptop și accesorii, o casă sub emblema tehnologiei. În plus, pentru că munca mea înseamnă să scriu, trebuie să am în permanență acces la dispozitive și accesorii performante, deoarece ele îmi ușurează munca. În cât timp aș scrie un articol pe PC-ul pe care mă băteam cu grecii și în cât timp l-aș scrie acum? Laptopul meu este special ales să îmi poată raspunde la nevoile de bază. Însă el poate mai mult de atât. Duce cu siguranță un joc cu grafică bună. Ba și programe de grafică, special create pentru profesioniști. Știu ce spun, m-am jucat cu Autocad pe el. Telefonul meu devine spre seară back-up-ul laptopului. Pe el lucrez, în el salvez aproape totul. În munca mea am nevoie de  gadgeturi menite să mă ajute și da, până și cele mai mici accesorii, cabluri USB, cabluri video, huse telefon, mouse, tastatură sau pad mouse-uri, sunt de fapt componente de bază, fără de care tehnologia nu ar mai exista.

 

Accesorii smartphone și laptop- Sursa foto: Spacer.ro

Tehnologia e peste tot, de dimineața până seara, fără oprire. E acolo, în viața noastră, bine înrădăcinată, pentru că ne oferă confort. Mai mult confort cu mai puțin efort. Cred că aici se reduce totul. Pentru că poți merge cu cortul, la țară la bunici sau la mare și în mod cert te vei bucura de priveliște și liniște. Însă dacă nu ai confortul pe care ți-l creezi în mediul tău familiar, atunci nu ești acasă, iar când e vorba despre echipamente electronice și IT, zic bine cei de la Spacer: IT comes home.

Vedeți de ce spun că mi-ar fi prins bine un mouse performant în lupta cu grecii?

Nu cred că aș putea să renunț în totalitate la tehnologie. De ce? Pentru că totul trebuie să fie o experiență la care să te întorci cu plăcere. Nu ar exista tehnologie dacă nu am fi dispuși să îmbrățișăm această schimbare, dacă nu ar aduce un folos.

Da, vorbim despre dependența de tehnologie, însă personal nu cred în a face o vânătoare de vrăjitoare, ci în a face alegeri. Aleg să folosesc tehnologia x ore. La ora y citesc o carte. În ziua z mă bucur de natură. Apoi revin, da, la tehnologia mea.

Soțul și Marian au ajuns repede. Și ce credeți? S-au pus pe joacă. Ei, vedeți ce face tehnologia asta din om? Merg să fac o cafea. Îmi verific brățara de fitness să văd numărul de pașii făcuți, nivelul bateriei și ora. Pornesc înainte laptopul, mouse-ul și boxele, pentru că cineva mai trebuie să mai și muncească, nu-i așa?

Articol realizat pentru proba nr. 6 SuperBlog- “Să trăiesc fără tehnologie? Niciodată!”- sponsor Spacer.ro

Comments are closed.

Hai pe messenger!
Loading...