Democrație, democrație, dar să știm și noi!

În firma mea micuță mizez pe un concept special pentru mine, acela care se clădește pe comunicare și încredere acordată colaboratorilor-angajați. Dacă vreți, o firmă construită pe principii democratice. Am implementat conceptul acesta pentru că eu cred că cele mai mărețe lucruri pot fi obținute atunci când la baza construcției se află o fundație solidă, care are și ea la bază un liant. Liantul în cazul meu, oameni destoinici care lucrează alături de mine pentru creșterea și dezvoltarea firmei. De aceea cred în exprimarea părerii, cu argumente, acolo unde ceva pare în neregulă. Cred în refuzul de a face un lucru care nu ne aduce cinste ca și organizație. Cred în puterea învestită într-un lider care trebuie să apere interesul angajaților. Cred în a plăti la timp salariile și nu să mă lăfăi, în timp ce angajatul așteaptă leafa. Cred în a oferi locul potrivit fiecărui om, interesându-mă de el, păsându-mi de adevăratele sale nevoi, fără a-l trata ca o slugă la stăpân. Cred în democrație, chiar și la nivelul de mic antreprenor la care sunt eu.

O voce sinceră se aude mai tare decât un cor de mincinoși!

Extrapolând, în România actuală democrația este departe de adevăr. În democrație poporul ar trebui să conducă, iar ceea ce se întâmplă în țara noastră nu seamănă nicicum cu ce am enunțat. Eu, ca cetățean, aproape că nu mai am dreptul la o părere liberă, iar cenzura își arată colții de după câte un paravan, înghețându-mi pe moment sângele în vine. Mă agăț însă de pârghia exprimării părerii prin referendum, prin vot sau printr-o petiție online. Ne-am aliniat la principii democratice occidentale doar cu numele: protestăm liber, dar limitat, dacă ne amintim de august 2018, votăm, dacă nu suntem împiedicați, iar declarațiile de avere imaculate sunt truda minților care se chinuie să ascundă bani în alte buzunare. Nu am dreptul să cer lămuriri, pentru că oricum nu am cui, din pricina slabei pregătiri. Nu mai avem siguranță, productivitate, păduri, agricultori, nu mai avem dreptate. Nu mai avem bani! Avem însă din plin corupție, suntem pe locul 4 în topul celor mai corupte țări din UE.

Ce se vede la alte state? Când la noi se filmau voturi desigilate în secții de votare, în Germania un jandarm apăra românii cu un gard, pentru a respecta prevederea de teritoriu. În guvernele altor țări sunt oameni pregătiți, gata să înfrunte orice provocare. În alte țări există lupta anti-corupție iar la noi s-a jucat ruleta rusească cu Legea amnistiei și a grațierii fără ca noi să avem un cuvânt de spus

Sursa foto: Democracy Mania- protestul Diasporei din august 2018

Democrația- de la ideal la un concept real

Cetățeanule, rămâi în istorie pentru acțiunile tale şi nu pentru indiferență! Fii responsabil şi asumă-ți că acțiunea şi decizia ta în prezent vor influenţa viitorul urmașilor tăi. Democracy Mania

Statul democratic a fost himera urmărită de peste 30 de ani. Pentru democrație, pentru un viitor mai bun și o țară liberă au murit oameni în decembrie ’89. Nu ne-am ales cu nimic altceva decât cu găuri în buget, cârpite de la un an la altul. Ne-am ales cu o parazitare groaznică a mediului public, de stat, cu toate instituțiile sale. Din fericire încă mai există oameni gata să facă o schimbare, gata să aibă un cuvânt de spus. Oameni care pun pe hârtie digitală petiții online și care adună idei pentru o reconstruire corectă a României. Democracy Mania este o platformă pe care eu am găsit crezul meu în democrație, un loc unde într-un mod elegant se pot exprima păreri și idei pentru o nouă Românie.

Sătui de înghițit nedreptățile, înfometați de dreptate și înfrigurați de vântul aspru al neglijenței, e timpul să ne trezim! Am făcut-o de ceva vreme, dar încă mai avem de lucrat pentru a ne recâștiga țara. Mai avem până ca imaginile din filmul de mai jos să nu se mai repete. În el sunt: ignoranța, banii, prostia, lupta pentru putere, legile dedicate, umilirea, fraudele electorale. Deși dureroase, ar trebui să ne aducem aminte de aceste evenimente și să reflectăm asupra lor! Nu e suficient doar să #rezistăm, e nevoie să ne implicăm individual, să ne folosim de pârghiile pe care le avem pentru a lua atitudine!

Sursa: colaj realizat personal, sursa foto: internet      Muzica: Nightwish- I wish I had an angel

Frustrare! Neputință! Iată cum poți să te implici!

E dureros să vedem că nimic nu s-a schimbat în 30 de ani! Schimbarea însă o putem aduce noi, pașnic, dar cu impact! Iată câteva dintre ”armele”cu care putem câștiga fiecare dintre noi un loc la masa decizională a țării:

Petiție online

O dată cu apariția internetului și cu dezvoltarea acestuia, au apărut și posibilitățile de exprimare a opiniilor. Petițiile online sunt un instrument foarte bun prin care de la o opinie, de la o judecată corectă se poate ajunge la punerea în aplicare a unor acte legislative care să schimbe un lucru evident greșit. Vreți exemple? Petiția pentru reducerea numărului de parlamentari, petiția pentru oprirea defrișărilor, Legea Alexandra pentru înăsprirea pedepselor acordate violatorilor, Mărirea alocațiilor pentru copii!

Votul

În decembrie ’89 piepturile goale au încasat gloanțe, pentru simplul fapt că și-au cerut țara înapoi. Noi o putem cere astăzi pașnic, prin dreptul la vot. Da, chiar și un vot schimbă tot. Pentru că oricât de mult s-ar fura și oricât de mult ar împiedica cineva poporul să își exercite acest drept, poporul sătul își va dori să se schimbe ceva.

Sursa foto: Democracy Mania

Referendum

Vrei? Nu vrei? E important să spui! Ai două variante de răspuns, ai o părere ce poate contribui la modificare cursului unor decizii! Reducerea numărului de parlamentari, alocația copiiilor, mărirea indemnizației pentru persoanele cu handicap. Știți câte lucruri se pot rezolva printr-un simplu răspuns? Referendumul cheamă populația la decizie directă, în probleme de importanță deosebită, după cum menționează și Dexonline.ro:

Sursa: Dexonline.ro

Lectura!

Un popor fără cultură este ușor de manipulat! Immanuel Kant. Da, pentru că un popor fără cultură e un popor care se va mulțumi cu puțin și care nu se va gândi niciodată că dincolo de ceea ce i se arată există adevăratele bogății! Cartea, lectura reprezintă o armă imbatabilă. Citiți, citiți mult, citiți oriunde, pentru că astfel în mintea voatră va încolți copacul cunoașterii. Acolo, pe ramurile sale veți găsi darurile lui: înțelepciunea, capacitatea de sinteză, alegerea și nu în ultimul rând PUTEREA DE A VĂ EXPRIMA PROPRIILE PĂRERI!

Sursa: arhivă personală

Părerea ta contează, pentru că acesta este pământul nostru și țara noastră! E glia pentru care s-au bătut atâta amar de ani mari conducători consemnați în istorie. Pentru țara mea au murit oameni sătui, ca și mine, de o falsă democrație! Mai știți?

Tic-tac! Tic-tac!

A început numărătoarea inversă până la o nouă șansă când fiecare din noi, individual, ne putem exercita o parte din dreptul de a conduce. Despre asta este democrația, despre implicarea ta, despre locul tău, despre aportul tău!

Te întrebi încă dacă merită votul tău? Răspunsul tău la referendum? Semnătura pe o petiție online? 15 minute de inactivitate în semn de protest? Mai privește o dată videoclipul! MERITĂ! TU MERIȚI!

TU CONTEZI!

Articol realizat pentru proba nr. 14 SuperBlog- Democrația în România, între vis și realitate. Sponsor Democracy Mania

Comments are closed.

Hai pe messenger!
Loading...